تخصص : ملکی
در صورت ذکر کمیت یک ملک که بصورت تجزیه ناپذیر معامله گردیده،به صورت شرط صفت در فراز پایانی ذیل مبایعه نامه، اسقاط کافه خیارات به صورت چاپی در برگه های مبایعه نامه مشاورین املاک،موجب اسقاط خیار تخلف از شرط صفت(مساحت ملک) هم می شود؟رویه قضایی چگونه است؟ آیا دادگاه توجهی به شرط و حق فسخ ناشی از تخلف از شرط نمیکند؟
درود بر شما
مساحت ملک اغلب در قراردادها به عنوان شرط صفت نمی آيد بلکه هدف از آن محاسبه ثمن است. مثلا گفته میشود فلان متر مربع به ازای هر متر فلان قدر، در اینجا مساحت شرط صفت نیست. شرط صفت برای جایی است که در عقد مستقیما قید شود مثل آنکه گفته شود اگر مساحت ملک کمتر باشد، خریدار حق فسخ دارد. و یا اینکه شرط مساحت متبانیاً بر آن واقع شده باشد، مثل آنکه خریدار بگوید زمين را با این مساحت برای احداث یک استخر استاندارد خریداری کرده است.
در پاسخ به سوال شما، خیارات حق است و حقوق قابلیت اسقاط دارد و لذا با اسقاط تمامی خيارات، علی القاعده ذوالخیار (دارنده خیار) حق فسخ عقد ندارد، مگر از مفاد قرارداد استسنا اسقاط آن خیار را تفسیر نمود. اميدوارم مفید واقع شده باشد.
درتوضیحات شما روشن است که مساحت شرط صفت نیست درضمن باامضای شما در مبایعنامه ای که عبارت اسقاط کافه خیارات است یعنی قبول بندهای مبایعنامه لذا اصلا حق فسخی تصور نیست
با سلان،با اسقاط کافه خیارات،حق فسخی متصور نیست.چرا که اصل بر صحت و لزوم قراردادهاست.
سلام مساحت شرط صفت نیست و اسقاط کافه خسارات باعث میشود حق فسخ از بین برود
درود
امکان پذیر نیست
درود، با توجه به اسقاط کافه خیارات،حق فسخ در این خصوص برای شما متصور نیست.
سلام
اسقاط کافه خیارات صورت گرفته است فلذا حق فسخ وجود ندارد.
ملکی
پاسخ ها (2)
ملکی
پاسخ ها (1)
ملکی
پاسخ ها (3)
ملکی
پاسخ ها (4)
ملکی
پاسخ ها (8)
ملکی
پاسخ ها (7)
ملکی
پاسخ ها (6)
ملکی
پاسخ ها (5)
ملکی
پاسخ ها (4)
ملکی
پاسخ ها (3)
وحیدرضا صفدری
1403/03/03-13:16:55